Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Ο Γάτος είχε τη δική του ιστορία




Μια οικογένεια προσφύγων, μία μητέρα με  πέντε  παιδιά και ένα γάτο, τον Κουνκούς, έφυγαν πέρυσι από τη Μοσούλη και έφτασαν  στη Λέσβο. Την ώρα που η οικογένεια αποβιβαζόταν από τη φουσκωτή βάρκα  το κλουβί μεταφοράς διαλύθηκε και ο Κουνκούς κατατρομαγμένος  το έσκασε για να κρυφτεί. Η οικογένεια τον αναζήτησε αλλά αναγκάστηκε να συνεχίσει το ταξίδι της χωρίς αυτόν.

Οι κάτοικοι  της περιοχής  και ιδιαίτερα  ο κ. Καζαντζόγλου, ιδιοκτήτης ξενώνα στον Μόλυβο,  φρόντισαν τον γάτο, τον πήγαν σε κτηνίατρο και τον ονόμασαν Δία..



Η Αμι Σροντς και η Άσλεϊ Αντερσον, εθελόντριες έφτιαξαν  σελίδα στο Facebook, την κοινότητα «Reunite Dias» και λογαριασμό στο Twitter @DiasTheCat me hashtag #reunitedias για να βρει ο Δίας την οικογένεια του.

Η  ιστορία  κίνησε το ενδιαφέρον μία γυναίκας από το Βερολίνο, που δέχτηκε  να  φιλοξενήσει στο σπίτι της τον γάτο  και αν δεν εντοπιστεί η οικογένεια του να τον υιοθετήσει. Στις 4 Ιανουαρίου ο γάτος ταξίδεψε  με την Αμι Σροντς για το Βερολίνο.

Η αναζήτηση μέσω του Internet συνεχίστηκε και πριν λίγες ημέρες η οικογένεια από τη Μοσούλη έδωσε σημεία ζωής από τη Νορβηγία. Επικοινώνησε με την ανάδοχο μέσω Skype και έδωσε στοιχεία που αποδείκνυαν ότι ο Δίας και ο Κουνκούς ήταν ένα και το αυτό γατοπρόσωπο…

Προ ημερών  η «Οδύσσεια» του Κουνκούς είχε αίσιο  τέλος :  Ταξίδεψε στη Νορβηγία και χουρχούρησε  στη ζεστή  αγκαλιά της οικογένειάς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου