Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Φυσιο-λάτρες, γρηγορείτε..




Αυτή η είδηση μας ξέφυγε, μέσα στην ακάθεκτη ροή των ειδήσεων, όμως  έδειξε την αξία της συνεργασίας των ενδιαφερομένων μερών – μεταξύ των οποίων και η γνωστή για το έργο της  ΑΝΙΜΑ  … 

Η ΕΙΔΗΣΗ :
Περισσότερα από 400 πουλιά κατασχέθηκαν στην μεγάλη επιχείρηση που έγινε (αρχές Απριλίου 2016) στο παζάρι του Σχιστού. Στην επιχείρηση, που σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας Πειραιά και την Δ΄Κυνηγετική Ομοσπονδία, συμμετείχαν έξη άτομα από το Δασαρχείο Πειραιά, δώδεκα ομοσπονδιακοί θηροφύλακες, άνδρες της ΟΠΚΕ και ένα μέλος της ΑΝΙΜΑ. Έγιναν 14 μηνύσεις και τέσσερα άτομα οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, επίσης κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο και πολλά παράνομα σύνεργα παγίδευσης. Στα κατεσχεμένα πουλιά περιλαμβάνονται δύο γκιώνηδες, αηδόνια, παπαδίτσες, μαυροσκούφηδες, καρδερίνες, σπίνοι, φανέτα, φλώροι, λούγαρα, σκαρθάκια. Τα περισσότερα απελευθερώθηκαν στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους παρουσία όλης της επιχειρησιακής ομάδας και κοινού (η χαρά των παιδιών) και, όσα είχαν μικρά προβλήματα καθώς και οι γκιώνηδες, μεταφέρθηκαν στο Σταθμό Α΄Βοηθειών της ΑΝΙΜΑ για περίθαλψη και φροντίδα.
Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να σταματήσει το αίσχος του Σχιστού διά παντός. Η ΑΝΙΜΑ κάνει έκκληση στους εμπλεκόμενους φορείς να συνεργαστούν για να δώσουν οριστικό τέλος σ΄αυτήν την παρανομία, που χρόνια τώρα πληγώνει όσους αγαπούν τη φύση και την άγρια ζωή.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου