Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Κόβουν τα αρμυρίκια - οι άσχετοι



Μετά την μεγάλη έκταση που έχει πάρει το θέμα της παράνομης και απαράδεκτης κοπής αιωνόβιων αρμυρικιών στην κεντρική παραλία Σαρωνίδας, απέναντι από το μαγαζί που εξυπηρετεί την πισίνα, αλλά  και της χρονοτριβής που παρατηρείται από τους αρμόδιους θεσμούς ,ώστε να εντοπισθούν και τιμωρηθούν οι υπαίτιοι,

ως πολίτες και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, αισθανόμαστε ιδιαίτερο πόνο και θυμό, όταν άκριτα και αυθαίρετα κάποιοι αμαθείς και κυνικοί, καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον.

 Χαιρετίζουμε λοιπόν  με ιδιαίτερη χαρά, το ευγενές ζεύγος συμπολιτών μας, που μας οδήγησε σε μια συλλογική κινητοποίηση και  συγκέντρωση χρημάτων αποκλειστικά από ιδιώτες,  για την αγορά πέντε μεγάλων (όχι μεγάλα όσο τα κομμένα, διότι το κόστος θα ξεπερνούσε τις 15.000 €) αρμυρικιών, κόστους 1.300 €, τα οποία και επιθυμούμε  να φυτευτούν άμεσα, στη θέση των ξεριζωμένων. Η προσφορά έγινε αποδεκτή από τον Δήμο, αλλά πέραν τούτου, ουδέν.  Καλούμε λοιπόν, όποιον συμπολίτη μας κατανοεί τα αυτονόητα, να προσυπογράψει την επιστολή ώστε να αποκατασταθεί, η αισθητική, λειτουργική, αλλά και ηθική πλευρά του ζητήματος!


Οργανώνουμε την Φύτευση των δέντρων την Κυριακή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, στις 11π.μ. και καλούμε τον Δήμο να αναλάβει - ως ελάχιστη υποχρέωση και συνδρομή του-  το κόστος της μεταφοράς των δέντρων, καθώς και την εκσκαφή των λάκκων, με την βοήθεια των τεχνικών μέσων του.

Καλούμε, επίσης,  όλες τις συλλογικότητες   πολιτιστικές, γονέων, σχολείων και άλλων, να ενημερώσουν τα μέλη τους και να παραστούν στη Φύτευση. Σπάνια ευκαιρία , να απαιτήσουμε  οι Πολίτες, σεβασμό και προστασία για το  περιβάλλον μας, που υποβαθμίζεται συνεχώς...
Τελευταίες εξελίξεις και αυθαιρεσίες σε παραλίες, με αυξανόμενες άδειες σε «καντίνες» που επεκτείνουν ανεξέλεγκτα το χώρο που καταλαμβάνουν, παράνομες αμμοληψίες από παράκτιες  ζώνες (!), επίσημα χαρακτηρισμένες ως αρχαιολογικού και ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος (!!!), αδικαιολόγητη και αυθαίρετη επιχωμάτωση βοτσαλωτής παραλίας, δείχνουν μία πολιτική, κατ΄ουσίαν αντιαναπτυξιακή και  επαρχιωτική που απαξιώνει και «εκμεταλλεύεται » προκλητικά τον φυσικό μας χώρο.

Είναι ζήτημα ευθύνης προς τα παιδιά μας, να αναλάβουμε δράση !



Το κείμενο υπογράφουν πολίτες της περιοχής μας, η λίστα των οποίων για πρακτικούς λόγους δεν επισυνάπτεται, μια και διευρύνεται συνεχώς .

Υ.Γ.: Όποιος ΣΥΛΛΟΓΟΣ επιθυμεί να συνδράμει οικονομικά προκειμένου να αγοραστούν το δυνατόν μεγαλύτερα δέντρα μπορεί να επικοινωνήσει με τους:  ( Μανώλης Δήμου  6937267856,   Δημήτρης Βλασσόπουλος  6942983710,    Άρης Μιχάλης 6948888006,    Πλάτων Σχοινάς  6970026111,   Μάνια Βρανοπούλου  6945072605 )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου