Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Ο πολιτισμός είναι η κοινή μας γλώσσα!



  
Alessandro Sciarroni
Untitled_I will be there when you die

20 & 21 Ιουνίου, 21:00
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΧΩΡΟΣ Δ’

 Το Untitled_I will be there when you die είναι μία χορογραφική περφόρμανς πάνω στο πέρασμα του χρόνου που χάνεται, και το πώς  αυτό αποτυπώνεται μέσα από την τέχνη των ζογκλερικών (juggling).  Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της τριλογίας  του Ιταλού χορογράφου και περφόρμερ Αλεσσάντρο Σαρρόνι με γενικό τίλο Will you still love me tomorrow? που διερευνά  θέματα  ‘αντοχής’, ‘επιμονής’ και ‘κόπωσης’.  


Το βασικό μοτίβο της παράστασης ξετυλίγεται μέσα από αδιάκοπα “περάσματα” (passing) - πετάγματα αντικειμένων μεταξύ των ζογκλέρ τα οποία παραπέμπουν στην ευθραυστότητα  της ανθρώπινης ύπαρξης. Το’ passing θεωρείται η κατεξοχήν δράση στο juggling η οποία εμπλέκει τον άλλον και μπορεί να συμβαίνει ταυτόχρονα από τρεις, τέσσερις, πέντα, δέκα μέχρι και είκοσι περφόρμερ οι οποίοι δημιουργούν διαφορετικά σχέδια και  τέμπο, και αποτελεί πλέον κοινό τόπο  στην παγκόσμια  τέχνη  των ζοκγλερικών. 

Στόχος  της παράστασης είναι να καταρρίψει τα ζογκλερικά κλισέ  που παραπέμπουν στην τέχνη  του τσίρκου και είναι αποτυπωμένα στην κοινή συνείδηση και να επιτρέψει την ανάδειξη τους  ως ιδιαίτερη γλώσσα. Η εξάσκηση, οι κανόνες, η πειθαρχία, η αφοσίωση και η συγκέντρωση είναι τα βασικά στοιχεία  τα οποία συνθέτουν την εν λόγω παράσταση.


Συντελεστές
Συμμετέχουν οι: Lorenzo Crivellari, Edoardo Demontis, Victor Garmendia Torija, Pietro Selva Bonino
Ήχος & μουσική: Pablo Esbert Lilienfeld
Σχεδιασμός φωτισμών: Rocco Giansante
Τεχνικός μάνατζερ: Cosimo Maggini
Σύμβουλος δραματουργίας: Antonio Rinaldi, Peggy Olislaegers
Έρευνα: Matteo Ramponi
Project curator & promotion Lisa Gilardino
Διεύθυνση παραγωγής:  Marta Morico
Οργάνωση: Chiara Fava
       

Παραγωγή
MARCHE TEATRO-CORPOCELESTE_C.C.00
Με: την Κοινότητα του Bassano del Grappa / Κέντρο για τη Σύγχρονη Σκηνή
Biennale de la danse / Maison de la Danse de Lyon
AMAT
Mercat de les Flors/Graner (Βαρκελώνη)
Dance Ireland (Δουβλίνο)

Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του EU Modul Dance project που προωθείται από το European Dancehouse Network με την υποστήριξη των:

EU Cultural Programme 2007-13, Centrale Fies, Santarcangelo dei Teatri •12 •13 •14 Festival Internazionale del Teatro in Piazza

Πρώτη παρουσίαση: Ανκόνα 17.7.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου