Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Mουσείο Τέχνης, Ηρακλειδών


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΙΑΣ: απεικονιση φυσικου και αστικου τοπιου Παρασκευη 14 οκτωβριου-παρασκευη 25 Νοεμβριου 2016

Σε 5 τρίωρες συναντήσεις η εικαστικός Ρωξάννη Γιάννου αποκαλύπτει τους κανόνες που διέπουν την τοπιογραφία.

Συνδυάζοντας με πρωτότυπο τρόπο θεωρία και πράξη, θα ταξιδέψουμε στον πλούτο της τοπιογραφίας, μέσα από καλλιτέχνες, κινήματα και τεχνοτροπίες. Θα μάθουμε όλα τα πρακτικά τρικ και τις συμβουλές για το σχέδιο, το χρωματισμό και τη δημιουργία της ατμόσφαιρας που επιθυμούμε στο έργο μας.

Η ποικιλόμορφη ιστορική αναδρομή θα ξεκινήσει από την ιδιαίτερη προοπτική του Βυζαντίου και τη λατρεία της γεωμετρίας στην Αναγέννηση για να καταλήξει στην κίνηση των Φουτουριστών και τα τρελά τοπία του Σουρεαλισμού. Μέσα από διάφορες τεχνοτροπίες (π.χ., κολάζ και ασεμπλάζ) θα εξερευνήσουμε τα ανύπαρκτα τοπία της Αφηρημένης Τέχνης και του Σουπρεματισμού, τα τοπία της μεταμοντέρνας τέχνης με τις μεικτές τεχνικές και τις in situ εγκαταστάσεις, αλλά και τα συμβολικά-εσωτερικά τοπία της σύγχρονης εικαστικής σκηνής.

Κάθε τρίωρη συνάντηση θα αποτελείται από μία ώρα όπου θα δίδεται το θεωρητικό πλαίσιο της εκάστοτε εποχής μέσα από επιλεγμένα έργα και με την παρουσίαση διαφανειών, και από δύο ώρες αφιερωμένες στη δημιουργία έργων από τους συμμετέχοντες, με έμπνευση και αφορμή τις τεχνοτροπίες και τις μεθόδους που διδάχθηκαν. Στο τέλος της συνάντησης οι συμμετέχοντες θα μπορούν να πάρουν μαζί τους τα έργα τους.

Κάθε ενότητα είναι αυτοτελής θεματικά.
Ας αφεθούμε στην ιδιαιτερότητα του φυσικού κόσμου γύρω μας, συνδυάζοντας στοιχεία από το Όμορφο και το Υψηλό, αλλά και το καθημερινό μουντό αστικό τοπίο των πόλεων και της σύγχρονης ζωής.
Oι συμμετέχοντες θα πρέπει να προμηθευτούν ορισμένα υλικά. Για την αναλυτική λίστα, πατήστε εδώ

Σχεδιασμός & Επιστημονική Επιμέλεια
Ρωξάνη Γιάννου, Εικαστικός και Ιστορικός Δυτικού Εσωτερισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου