Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Σταμναγκαθίου Εγκώμιον



Χάρη στα ΑΓΡΟΝΕΑ  από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη :

Το σταμναγκάθι  βοηθά στην εξισορρόπηση της γλυκόζης στο αίμα και βοηθά στην αντιμετώπιση του ζαχαροδιαβήτη σε ήδη πάσχοντες. Ταυτόχρονα λειτουργεί ευεργετικά  σε ανθρώπους με καλό δείκτη γλυκόζης ενώ λειτουργεί προληπτικά αλλά και ως ασπίδα σε όσους έχουν προδιάθεση. Μ. Παναγιωτάκης, Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής. εφημερίδα Ρέθεμνος. Πανεπιστήμιο του Sheffield
Το Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής έχει ήδη δημιουργήσει την κάψουλα GLUCOSPIN που περιέχει όλες τις ευργετικές ιδιότητες του σταμναγκαθιού, και σύντομα θα διατεθεί στην αγορά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για την υγεία.
Στη φυτολογία αναφέρεται ως «κιχώριον το ακανθώδες» και πράγματι, αυτή η γοητευτική πρασινάδα με τα οδοντωτά φύλλα και την ελαφρώς πικρή γεύση, στην αρχή φυτρώνει σαν ένα άγριο αγκάθι. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες και Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι σύμμαχοι της καρδιάς, της καλής υγείας του οργανισμού, τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και δρουν κατά της οξείδωσης των κυττάρων και της αντιγήρανσης των ιστών. Διακρίνεται επίσης για τις αντισηπτικές, αντιρρευματικές και υπογλυκαιμικές του ιδιότητες, ενώ οι Μαλτέζοι το χρησιμοποιούν ως φάρμακο για τον σακχαρώδη διαβήτη, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ινσουλίνης. Περιέχει βιταμίνες C και Ε καθώς και ιχνοστοιχεία, όπως σίδηρο, κάλιο, νάτριο, φώσφορο και μαγνήσιο. candianews.gr, 23/11/2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου