Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Καθαρή πρόσοψη : µε επιτυχία πραγµατοποιήθηκε η 1η ∆ράση στα Εξάρχεια




 Το ∆ίκτυο Οργανώσεων και Πολιτών για ένα Βιώσιµο Ιστορικό Κέντρο (www.istorikokentro.gr) µαζί µε τον Σύλλογο - µέλος του ∆ικτύου «Τα Εξάρχεια», µε την ευγενική χορηγία της εταιρείας Kärcher και την διαµεσολάβηση του ∆ήµου Αθηναίων, προχωρήσαµε σε δράση καθαρισµού προσόψεων την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί στον πεζόδροµο της οδού ∆ερβενίων αρ. 42-44 και 43.



Η κα Μ. Αθανασοπούλου, Πρόεδρος του Συλλόγου καλωσόρισε τον κόσµο και ευχαρίστησε τον ∆ήµο Αθηναίων, την ΕΛΛΕΤ και το ∆ίκτυο Ι.Κ. καθώς και τις χορηγούς εταιρείες. Από την πλευρά τους οι κ. Φραντζής, ∆ιευθύνων Σύµβουλος της Kärcher και Η. Ανδρεόπουλος, ∆ιευθύνων Σύµβουλος της Booka Chemicals Hellas (υλικά antigraffiti και εφαρµογή) χαιρέτησαν την πρωτοβουλία. Ακολούθησε ενηµέρωση και εκπαίδευση των εθελοντών στην χρήση των υλικών και µηχανηµάτων. Το πακέτο µηχανηµάτων και εξοπλισµού που παρέδωσε η Kärcher (σάρωτρο δαπέδου, πιεστικό κ.α.) θα παραµείνει υπό την επίβλεψη του ∆ικτύου και του Συλλόγου «Τα Εξάρχεια» και θα διατίθεται σε κατοίκους και επαγγελµατίες που επιθυµούν να το χρησιµοποιήσουν. 

Η δράση είχε ατµόσφαιρα γιορτής, µε εθελοντές όλων των ηλικιών και κεράσµατα εκ µέρους του Συλλόγου!

Η κα Κωνσταντίνα Γεωργακάκη, κάτοικος Εξαρχείων και µέλος του Συλλόγου, δήλωσε: «πιστεύω πως φωτισµένες µειοψηφίες µπορούν να οδηγήσουν τα πράγµατα στο φως. Αυτό που συµβαίνει σήµερα στα Εξάρχεια, προϊόν έµπνευσης της ΕΛΛΕΤ και του ∆ικτύου που οργάνωσε, είναι µια τέτοια προσπάθεια και εύχοµαι να είναι η αρχή για µια βελτίωση των πραγµάτων στην περιοχή µας». 



Μετά την επιτυχηµένη πιλοτική δράση καθαρισµού προσόψεων του ∆ικτύου στην περιοχή του Κεραµεικού το καλοκαίρι του 2016, και µε την διαµεσολάβηση του ∆ήµου Αθηναίων, το ∆ίκτυο έχει πλέον εξασφαλίσει 3 ειδικά πακέτα µηχανηµάτων και εξοπλισµού από την εταιρία Kärcher για τους Συλλόγους-µέλη του στο Ιστορικό Κέντρο.

Μετά τα Εξάρχεια η επόµενη δράση θα λάβει χώρα στην γειτονιά του Θησείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου