Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Δικαιώματα καταναλωτών – Παραλίες και Αιγιαλοί



Ελεύθερη πρόσβαση και χρήση :Κανόνες που πρέπει να τηρούνται.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε όταν επισκεπτόμαστε παραλίες;
·         Όλες οι παραλίες είναι κοινόχρηστου χαρακτήρα και επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών. Στις οργανωμένες παραλίες, θα πρέπει να προβλέπεται ελεύθερος χώρος και για τους υπόλοιπους λουόμενους. 
·         Η χρέωση για τη χρήση ομπρέλας και ξαπλώστρας θα πρέπει να είναι αναρτημένη σε τιμοκατάλογο σε εμφανές σημείο.                                                                                                              
·         Θα πρέπει να εκδίδεται απόδειξη παροχής υπηρεσιών.
·         Όσες παραλίες έχουν αντίτιμο εισόδου, είναι υποχρεωμένες να έχουν ικανό αριθμό ναυαγοσωστών, κατά τους μήνες Ιούνιο - Αύγουστο και ώρες 10:30-17:30.
·         Στις οργανωμένες εγκαταστάσεις, πρέπει να υπάρχει επισήμανση με ευδιάκριτους πλωτούς σημαντήρες των ορίων, που μπορούν να φτάνουν οι λουόμενοι.
·         Στις παραλίες με εγκαταστάσεις θαλάσσιων μέσων αναψυχής, είναι υποχρεωτικό να υπάρχει διάδρομος μέσα στη θάλασσα, πλάτους 7 έως 15 μέτρων και μήκους σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.
·         Απαγορεύονται τα θαλάσσια μέσα αναψυχής (σκι, αλεξίπτωτο, έλκηθρο, κλπ.) και τα θαλάσσια μοτοποδήλατα (jet ski, surf jet, sea beetle, sea bike) σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τους σημαντήρες.
·         Η κυκλοφορία των παραπάνω θαλάσσιων μέσων απαγορεύεται τους μήνες Ιούνιο με Σεπτέμβριο μεταξύ των ωρών 14:00 και 17:00.
·         Τα wind surf πρέπει να κινούνται έξω από τους σημαντήρες ή 200 μέτρα από το σύνηθες σημείο των κολυμβητών.



Tο κόστος των οργανωμένων παραλιών πολλές φορές είναι απαγορευτικό  για  οικογένειες. Συχνά  μια 4μελής οικογένεια πρέπει να διαθέσει από 30,00€-50,00€ για την είσοδο της σε μια  οργανωμένη παραλία καθώς και για να πάρει ένα καφέ ή αναψυκτικό, νερό και τοστ.

Θεωρούμε επιβεβλημένο ότι και στις οργανωμένες παραλίες θα πρέπει να ισχύσουν οι τιμές των βασικών ειδών (νερό, καφές, τοστ-σάντουιτς) που προβλέπονται στα κυλικεία των πλοίων, αεροδρομίων, αρχαιολογικών χώρων κλπ, ώστε ο καταναλωτής με μικρό κόστος να προμηθεύεται τα είδη πρώτης ανάγκης.

ΠΗΓΗ: ΕΚΠΟΙΖΩ

Για περισσότερες πληροφορίες και καταγγελίες:
-ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,EΠΚΑ-ΣΤΕ
Ελ. Βενιζέλου αρ. 22, Χαλκίδα
τηλ. :2221024203
  
-Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή
Τ: 1520,
E-mail: 1520@efpolis.gr    
Fax: 2103843549



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου