Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Athens Calling - Η Αθήνα καλεί


Κάθε Δευτέρα στις 10 με 12 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος προωθεί το συμμετοχικό κοινωνικό διάλογο διαμέσου του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ και παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Πρόκειται για μια δίωρη, βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές, που προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με τους Έλληνες της Διασποράς και διαμέσου της Φωνής της Ελλάδας αναμεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο.



Αυτή τη Δευτέρα 02/10/17, 10-12 το βράδυ,  η εκπομπή με αφορμή την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας σε Βιώσιμες Πόλεις ασχολείται με το θέμα «Βιώσιμη κινητικότητα και ανεμπόδιστη προσβασιμότητα σε υλικές και άυλες υποδομές για όλους». Στο στούντιο της Αγίας Παρασκευής τα μέλη της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία Αντώνης Ρέλλας και Θανάσης Παπαντωνόπουλος, μιλούν για το κοινωνικό μοντέλο αντιμετώπισης της αναπηρίας –που υπερβαίνει το σήμερα κυρίαρχο «ιατρικό μοντέλο» - και την προσβασιμότητα  στο περιεχόμενο (νοηματική γλώσσα, υποτιτλισμός, ακουστική περιγραφή, ψηφιακοί μηχανισμοί αναπαραγωγής φυσικής γλώσσας).

Ο Γιάννης Σχίζας μιλά για τις Βιώσιμες Πόλεις, το περπάτημα, τους πεζούς, τη χρήση των ΜΜΜ, τη μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου και τον σιδηρόδρομο. Η Έφη Δασκαλοπούλου από την Πάτρα μιλά για την προσβασιμότητα στο δομημένο περιβάλλον και την κινητοποίηση των πολιτών στις πόλεις.


Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, ο Βασίλης Αυδίκος, Λέκτορας στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μιλά για τη μελέτη με τίτλο «Χαρτογράφηση της Πολιτιστικής- Δημιουργικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα», όπως και για το ευρωπαϊκό «Παρατηρητήριο Πολιτιστικών και Δημιουργικών Πόλεων» (Αθήνα 7η, Θεσσαλονίκη 14η, Καλαμάτα 12η, Πάτρα 33η στις αντίστοιχες ευρωπαϊκές κατατάξεις).

Οι συντονιστές των επιτροπών «Δημόσιας Υγείας- Πρόληψης» και «Διακρίσεων-Ισότητας Φύλου-Δικαιωμάτων του Πολίτη» του ΣΚΕ Αττικής μιλούν για τον κρίσιμο ρόλο της ΕΡΤ στα θέματα της προσβασιμότητας για όλους στις Βιώσιμες πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου