Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ για τον “Γιοσίρου Γιαμαγκούσι”





της ομάδας Lorem Ipsum

στον Πολυχώρο VAULT

 Μετά από μια επιτυχημένη σεζόν με sold out παραστάσεις στο VAULT και τη συμμετοχή της στο Bob Theater Festival υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Αθηνών, ο Γιοσίρου Γιαμαγκούσι των Lorem Ipsum συνεχίζει την πορεία του στον Πολυχώρο VAULT για 2ο χρονιά, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15, ως το Σάββατο 27 Ιανουαρίου. Μια μαύρη κωμωδία, αν και κανονικά τίποτα από αυτά που λέγονται δεν θα έπρεπε να προκαλούν γέλιο…





H υπόθεση:

Ο Γιοσίρου Γιαμαγκούσι, στην αναζήτηση του εξαφανισμένου πατέρα του Μινόρου, άθελα του γίνεται η αφορμή για να αποκαλυφθούν τα σκοτεινά μυστικά ενός ολόκληρου χωριού. Τι κρύβουν οι κάτοικοι της Λακκοσπηλιάς; Τι ρόλο έχει παίξει στην ζωή του ήρωα η οικονομική καταστροφή ενός παραγωγού μεταξοσκώληκα; Ποιο ζαχαροπλαστείο έφτιαχνε τις καλύτερες νουγκατίνες της περιοχής; Γιατί ο Γιοσίρου μισεί τις πεταλούδες; Η παράσταση “Γιοσίρου Γιαμαγκούσι” προσπαθεί να δώσει απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα με έναν ιδιαίτερο τρόπο, κάποιες φορές ανάλαφρο και χιουμοριστικό και άλλες πιο σοβαρό και σκοτεινό.




Η ομάδα:

Lorem Ipsum ονομάζονται τα ακατάληπτα κείμενα, αυτά που δεν βγάζουν κανένα νόημα. Έτσι το 2011, όταν δηλαδή δημιουργήθηκε η ομάδα από μια παρέα φίλων που τους συνέδεε η αγάπη τους για το θέατρο και ειδικότερα για την κωμωδία,  η απόφαση για το όνομα της ήταν μια εύκολη απόφαση. Έξι χρόνια αργότερα έχει στο ενεργητικό της 3 παραστάσεις, την ‘Μπαλάντα ενός ευαίσθητου Δήμιου’ (2011 ‘Θέατρο του ήλιου’, 2013 ‘Αλκμήνη’), το ‘Κόμη Sutra’ (2012 ‘Αλκμήνη’) και τον ‘Τόρνο’ (2015-16 ‘Αλκμήνη’), όλες σε πρωτότυπο κείμενο. Φέτος παρουσιάζει στο VAULT για 2η χρονιά την παράσταση ‘Γιοσίρου Γιαμαγκούσι’.



ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο  - Σκηνοθεσία: Γιάννης Κεντρωτάς

Σκηνικά - Κουστούμια: Φανή Παλιούρα

Αφίσα: Γιάννης Κεντρωτάς

Trailer: Lorem Ipsum



Παίζουν: Αντώνης Αντωνίου, Φίλιππος Λούβαρης, Ειρήνη Κουτουρούσιου, Φανή Παλιούρα, Αναστασία Μητρούση





INFO

ΠΑΡΑΤΑΣΗ

‘Γιοσίρου Γιαμαγκούσι’ από την ομάδα Lorem Ipsum.

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου - Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2017



ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Παρασκευή                    21:00

Σάββατο                         21:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)



Τιμές Εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 10,00 ευρώ

Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) / Ατέλειες: 5,00 ευρώ






ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ





..."Κινήσεις μαγκωμένες, νευρωτικές σε κλίμα περίεργο, αποκαλύπτουν παρεκκλίνουσες φρικιαστικές καταστάσεις που ενώ πρέπει να θλίβεσαι και να υποφέρεις, γελάς αβίαστα και το προσπερνάς με ευθυμία. Η oμάδα είναι υπέροχη..." Χαρά Κιούση (newsbeast.gr)



..."Ο σκηνοθέτης περιπλέκει ευφάνταστα μοναδικούς χαρακτήρες και παρανοϊκά ξεκαρδιστικές καταστάσεις με εμμονές, φόβους και συγκίνηση. Όλοι οι ηθοποιοί είναι καταιγιστικοί μέσα στην απλότητά τους, με σωστή καθοδήγηση προς τη λύση του μυστηρίου..." Μιχάλης Λεωτσάκος (koitamagazine.gr)



..."Μια παράσταση σταθμός το 'Γιοσίρου Γιαμαγκούσι'. Εδώ ο θεατής θα ταυτιστεί με τον κάθε ρόλο της παράστασης, θα αντιληφθεί πως κάπου εν αγνοία του είναι προέκταση των ρόλων έστω και ετεροχρονισμένα. Θεωρώ πως είναι μια από τις ελάχιστες θεατρικές παραστάσεις που θα μας προβληματίσει ενώ ο καθένας μας θα ξεσπά σε γέλια μέχρι δακρύων"...Νίκος Θ. Παναγιωτάρας (ΕΡΤ Open)



..."Μέσα από τους τραγικούς διαλόγους αναδύεται το καλογραμμένο κείμενο, με τη συνοδεία των «μουσικών» ηθοποιών σαν μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα με μαέστρο τον Γιάννη Κεντρωτά...Μέσα σε όλα αυτά οι ερμηνείες υποστήριζαν και δημιουργούσαν όλη αυτή τη μαγεία. Τέσσερις ταλαντούχοι ηθοποιοί με πειθαρχία, κινούνταν με μεγάλη ευκολία από τη μια συναισθηματική κλιμάκωση στην άλλη.Με την αθωότητά τους, το στοιχείο της εμμονής, την επιμονή τους, της παραλογής τους και της άγνοιάς τους οι χαρακτήρες πετυχαίνουν να απογειώσουν το έργο"... Εύα Αγραφιώτη (Τρίτο Κουδούνι)



..."Με μια ανεπιτήδευτη ερμηνευτική απλότητα που σπάνια συναντάται σήμερα στην θεατρική Αθήνα, η ομάδα Lorem Ipsum παρουσιάζει την σύγχρονη μαύρη κωμωδία “Γιοσίρου Γιαμαγκούσι”... Γινόμαστε θεατές τραγελαφικών και μαζί σουρεαλιστικών καταστάσεων, οι οποίες προκαλούν μεν γέλιο, δύνανται όμως και να μας κάνουν να ταυτιστούμε με τους ήρωες της ιστορίας, χάρη σε μια αφοπλιστική και καταιγιστική φυσικότητα με την οποία οι χαρακτήρες ενσαρκώνονται από το σύνολο του θιάσου. Μια ιδιαίτερη μαύρη κωμωδία, που καταφέρνει να κάνει την ευθυμία και το γέλιο να υπερισχύσουν. Ένα έργο που αγγίζει και φυσικά διασκεδάζει."...Βαγγέλης Λιακόγκονας (Aixmi.gr)



..."Οι Lorem Ipsum παρουσιάζουν μια από τις καλύτερες μαύρες κωμωδίες των τελευταίων ετών. Ο “Γιοσίρου Γιαμαγκούσι” έχει τη μεταφυσική ικανότητα να σε κάνει να γελάς, την ώρα που μπροστά σου ξετυλίγονται τραγικές καταστάσεις κι αποκαλύπτονται συγκλονιστικά μυστικά, με τους πρωταγωνιστές του να πατούν με απόλυτη χάρη την κόκκινη γραμμή μεταξύ δράματος και κωμωδίας. Μια παράσταση που θα σας πρότεινα να δείτε οπωσδήποτε, ειδικά αν σας αρέσει το “μαύρο” χιούμορ, οι έξυπνες ανατροπές, οι παράξενοι ήρωες και το… “Game of Thrones”... Ελισσάβετ Κυρίτση (Pencil)



... “Σκληροπυρηνικό, ανορθόδοξα κωμικό, σκούρο στο φως της ημέρας, γέλιο ανεξέλεγκτο σε έναν βίαιο παροξυσμό μεταπτωτικών συναισθημάτων”... Άτζελα Υζεϊράι (Koita Magazine)





Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS

Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889

(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 - 14:00 και 17:00 - 21:00)

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου